Jeśli nie możesz usunąć użytkownika, prawdopodobnie jest on wymieniony jako właściciel klucza API lub właściciel integracji. W obu przypadkach musisz najpierw zmienić właściciela, zanim będziesz mógł usunąć użytkownika. W tym artykule znajdziesz instrukcje, jak to zrobić.
Użytkownik jest właścicielem klucza API
Jeśli podczas próby usunięcia użytkownika pojawił się komunikat, że jest on właścicielem klucza API, należy ten klucz API usunąć, a następnie utworzyć klucz API dla innego aktywnego użytkownika. Następnie będzie można usunąć użytkownika. Opisujemy, jak wygenerować nowy klucz API w tym artykule.
Użytkownik jest właścicielem integracji
Innym powszechnym powodem jest to, że użytkownik jest wymieniony jako właściciel aktywnej integracji. Pojawi się okno dialogowe, które wyświetli, która konkretna integracja jest w grze. Jeśli na przykład w oknie wyświetli się integracja z Mailchimp, przejdź do Ustawienia » Dodatki, otwórz konkretną integrację, zmień pole Właściciel na innego aktywnego użytkownika i zapisz zmiany. Gdy użytkownik nie będzie już właścicielem żadnych kluczy API ani integracji, możesz go usunąć z systemu.