Kiedy zmieniasz plan cennikowy, pojawiła się sytuacja, w której Raynet nie pozwalał na kontynuowanie tego kroku, ponieważ przekraczasz maksymalną liczbę użytkowników dla wybranego planu cennikowego.
- Plan START jest ograniczony do 3 użytkowników
- Plan PROFESJONALNY ma limit 100 użytkowników
- Plan ULTIMATYWNY ma limit 1000 użytkowników
Jak rozwiązać tę sytuację
Musisz przejść do Ustawienia » Konta użytkowników i tutaj usuń Konta darmowe najpierw, jeśli obecnie masz jakieś w CRM, klikając na krzyżyk » Usuń. Możesz albo Usunąć konto użytkownika jeśli jest puste, albo Usunąć użytkownika wraz z kontem.
Aby uzyskać więcej informacji na temat usuwania kont użytkowników, możesz również znaleźć to w tym artykule.